Toto

Mega Millions $502M Jackpot Split, Memenangi Tiket Dijual di California, Florida

Jackpot Mega Millions Jumaat mendahului anggaran oleh pegawai loteri, meningkat kepada lebih setengah bilion dolar. Dan dengan lebih banyak tiket dijual untuk cabutan 14 Oktober, dan oleh itu lebih banyak kemungkinan Keluaran HK kombinasi kemenangan dilindungi, cabutan itu menyaksikan dua tiket sepadan dengan semua enam nombor.

Mega Millions jackpot odds Powerball
Cabutan Mega Millions pada 14 Okt. 2022, adalah dianggarkan $494 juta. Jualan yang kukuh mendorong jackpot kepada $502 juta. Jackpot dimenangi oleh dua tiket, masing-masing satu dijual di California dan Florida. (Imej: Mega Millions)
Pemegang tiket bertuah di California dan Florida menuntut jackpot Mega Millions bernilai $502 juta selepas memadankan bola putih 9, 22, 26, 41, dan 44, serta Mega Ball 19 emas. Pemenang akan berkongsi jackpot Mega Millions ke-11 terbesar dalam permainan ini. sejarah. Mega Millions bermula pada tahun 2002.

Kumpulan $502 juta adalah jackpot Mega Millions pertama yang dimenangi sejak hadiah permainan bernilai $1.337 bilion dimenangi oleh dua rakan di Illinois pada 29 Julai. Semasa larian 22 seri yang membawa kepada cabutan $502 juta pada Data Sidney Jumaat lalu, Mega Millions menjual lebih daripada 13.8 juta tiket yang memenangi semua peringkat hadiah, termasuk 25 hadiah peringkat kedua sekurang-kurangnya $1 juta.

Jackpot hari Jumaat merupakan kali keenam tahun ini jackpot Mega Millions telah dimenangi. Jackpot Mega Millions ditetapkan semula kepada $20 juta untuk lukisan seterusnya pada malam Selasa.

Penjimatan Cukai
Kebanyakan pemenang loteri utama memilih pilihan tunai sekaligus berbanding nilai penuh jackpot yang dibayar daripada anuiti 30 tahun. Jika trend itu berterusan dengan dua jutawan terbaharu Mega Millions, masing-masing akan menerima $126 juta sebelum cukai.

Kemenangan itu akan dikenakan cukai persekutuan berkesan sebanyak 37%, yang mengurangkan setiap tangkapan kepada kira-kira $79.4 juta. Dan sementara kedua-dua pemain mengatasi kemungkinan yang hampir tidak dapat diatasi iaitu hanya satu dalam 302.5 juta dalam memadankan kesemua enam nombor, nasib mereka tidak berakhir di situ.

Memandangkan mereka membeli tiket Mega Millions mereka di California dan Florida, tiada cukai negeri akan dikenakan ke atas kemenangan yang mengubah hidup. California dan Florida adalah dua daripada hanya sembilan negeri yang tidak mengenakan cukai hadiah loteri sebagai pendapatan. Yang lain ialah Keluaran SGP Delaware, New Hampshire, South Dakota, Tennessee, Texas, Washington, dan Wyoming.

Negeri-negeri yang melakukan hadiah loteri cukai berkisar dalam tarif mereka daripada 2.9% di North Dakota hingga setinggi 8.95% di Maryland.

Walaupun mereka tidak perlu membayar cukai loteri negeri, pemain bertuah tidak akan dibenarkan untuk kekal tanpa nama di California atau Florida. Walaupun 11 negeri membenarkan pemenang loteri kekal tanpa nama, California dan Florida memerlukan pemenang loteri membenarkan nama mereka diterbitkan untuk mengumpul hadiah mereka.

Tiket Florida itu dijual di 7-Eleven di Fort Myers, bandar Gulf Coast yang dilanda Taufan Ian bulan lalu. Tiket California telah dijual di 7-Eleven di San Jose.

Powerball Berkembang
Terlepas dari jackpot Mega Millions? Powerball melindungi impian anda.

Permainan loteri popular AS yang lain mempunyai anggaran jackpot $480 juta untuk cabutan malam Isnin. Jackpot mempunyai anggaran nilai tunai $242.2 juta.

Jika tiada tiket yang sepadan dengan kesemua enam nombor malam ini, jackpot Powerball akan semakin hampir dengan senarai 10 jackpot terbesar permainan tersebut. Untuk memecahkan 10 teratas, jackpot perlu melebihi $564.1 juta — yang dimenangi pada Februari 2015, apabila pemain di North Carolina, Puerto Rico, dan Texas berkongsi hadiah.